なんでも翻訳

なんでもインプットしたものをアウトプットする練習の場だと思って毎日記事を書くことを目標にします。英語の練習の意味もあるのでここに書いた記事は全て翻訳します。まだまだ勉強中なので英語が間違っていたらお気軽に指摘してください。

食品ロス

今日のスカイプレッスンのテーマは、食品ロス。ドイツでは毎年1100万トンの食品廃棄物が出るのだという。日本はどうかと調べてみたら、2016年のデータで632万トン。世界的に2030年までに食品廃棄率を下げようと取り組みが始まっているらしいが、日本や自分に何ができるか考えてみた。そもそもスーパーマーケットや、コンビニに入ると明らかに陳列されている商品が多すぎる。需要と供給量のアンマッチが始めから起きている気がする。スープが切れたから今日は営業終了するラーメン店を見本にしたほうがいいと思う。売り切れたらあきらめる。単純なこと。パン屋さん、デパ地下のケーキ屋さん、スーパーの総菜売り場など、毎日のように繰り広げられる夕方の売れ残りタイムセールス。自分は美味しくなくなった売れ残りのパンは安くても絶対買わないけど、毎日売れ残りを必死になって大声上げて売るくらいなら最初から足りないくらいの量を作ればと思ってしまうが、商売をしていないからこういう考えになるのだろうか。とにかく自分にできる事は、生ごみがたくさん出ないように必要なものだけ買う。これに尽きる。ゴミが減れば、ゴミを捨てるためのゴミ袋の削減にもなるのだから。これは医療業界も同じ。食べ物と同じように人体に入れる医療器具なども消費期限がある。それを使う先生が消費期限が残り少ないものを仕入れたくないという気持ちは当たりまえ。でも、作って在庫を持っているメーカーは先に作ったものから売りたい。だからメーカーはMOQという必要最小限の数に達しない限り製造をしなくなる。材料が無駄になるし。だからなんでも緊急に備えて在庫を持つという考えがそもそもの商品ロスを作る原因の根源だと思う。逆に言えば、洋菓子やパンなどの緊急性があるもの(今食べたい)は、究極的に言えばオーダーメイドで作るべきだと思う。モスバーガーみたいにね。

Today's topic of Skype lesson was "reducing food waste" . It seems that Germanese food waste per year is 11 million metric tons. It equals one person throw way 55 kilograms of food one year. For Comparison, Japanese Food waste was 6.32 million tons in 2016. Whole contries has been struggling reaching food waste reducing target rate by 2030.  I try to think about what I can do for reducing food waste and how Japanese good industry can deal with. What I want to say firstly is a big gap between the amount of demand and supply. When I go to supermarket or convinience store, I find it surprised to see there are too much product displayed in the shelf. It obviously exceeds too much. I think idel model case must be popular ramen shop in which close soon after soup made each day is sold out. Visitors cannot eat it unless product is available. It is very simple. Every day, we see special sale during limited of time for leftover such as bread, cake, side dishes. Shop clerks attarct by yelling out for selling out all leftovers but, I think, instead of it,  they should make less amout of food. especailly, bread or side dish. I wonder if this idea comes out because I have never done business. Anyway, what I can do is I buy only necessary amount. There is nothing like this. Less waste, less plastic bag for packaging the waste. I think medical equipment such as one that will be inserted in the human body has same problem like food since it has also limited time of use. I can understand that a doctor doesnot want to buy one that is closer to expiration date. But manufacturer wants to ship stock with earlier manufacturing date. So, manufacturer set a MOQ. if order cannot reach MOQ, they reject to produce. Ithink that a lot of food waste is caused by Idea which  there is stock for emergency. This is originally mistake. Emergency food like bread should be made to order like mosburger shop.